ada tompok merah pada pampers baby boy 3 bulan

hai mommy semua nak tanya , tadi ptg masa tukar pampers baby boy ad nmpk merah2 dekat pampers tapi ingat pampers punya kesan ke apa tapi bila kali kedua tukar pampers pun ada jugak . dia kencing ja . kenapa ya ? tompok sikit ja . lupa nak ambil gambar . dia ada minum ubat syrup maltofer untuk tambah zat besi . adakah sebab tu ? atau sebab harini dengan semalam dia dah fully bf ? sebelum ni campur dengan formula . sebabkan susu formula dia tiba2 tak serasi dah dia berak ada ketul . terus stop and teruskan bf full . ada baca punca sebab ubat pun boleh jadi ada punca sebab susu tak cukup pun boleh jadi . idk . risau sangat plus penat 😭 mcm2 nak fikir 😔 #pleasehelp

10 Các câu trả lời

normal klau sekali je and portion sikit. lebih dr itu kena cek. anak saya sekali pernah kena waktu 1 bulan, sbb saya tungku dkt bebird dia. itu last saya buat, pergi tnya dkt KK sbb saya ada snap gmbr, dorg suruh stop tungku dkt bebird tu.

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang .

baby sy jadi mcm ni masa umur 2 mggu..sy bawa dia jmpa dr, rupanya dia dehidrasi sbb susu kurg..lepas tu sy topup dgn fm baru dia kncing byk dan ok dah..better sis bawa jmpa dr

9mo trước

betul sis . lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang .

Kencing banyak tak sis? Takut dehydration je. Kalau jadi lagi better sis bawa jumpa dr terus.

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang .

better bawa je jumpa doktor sis. to be safe. at least doktor boleh periksa kalau ada apa2.

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang .

better awk pergi check dgn doktor utk kepastian .. risau baby dehidrasi ..

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang .

pergi le klinik😏😏

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya sebab susu badan kurang . dia kencing pun banyak dah

Dia berak ke apa?

9mo trước

kencing

Tompok darah ke ape??

9mo trước

pegi klinik la sis. jumpa doc. ada ank kecil memg penat sis. sbar jelah.

anak kencing bnyk x

9mo trước

lepas topap susu formula terus tak jadi dah sis . rasanya susu badan kurang . lepas topap terus banyak kencing

kencing ke berak?

9mo trước

kencing