29w 5day

Hai mommy semua, lps minum air gula kali kdua baruni, sangkut kencing manis la pulak, sblmni tak pun, hb pun redah tgl 10.2, risau sangat ni...bayam, jambu batu, hati semua dah try, hari2 mkn sampai muak dah xmenjadi jgk, mommy semua bole share tak cmna nak bg ok balik😥

5 Các câu trả lời

sy dulu hb low. Cara sy naikkn kena pantang kopi n teh. Ubat kena mkn wktu pg sblm bfast maksudnya wktu perut kosong. Kalau rasa loya boleh minum dgn air oren. Pstu susu kena gapkn waktu minum. Sbb susu penghalang bdn serap zat besi. So pg sy mkn ubat, mlm sblm tido baru minum susu. Itu bkn setiap hari sy minum susu. Kdg2 seminggu tu dua hari je sy minum smpi hb sy ok.

Sebelum ni saya makan iberet 2 biji sehari hb naik dari 11 ke 11.3 jer, side effects dia cirit teruk and sakit perut, kdg2 mual. Lepas doc sarankan tukar maltofer, sebulan naik dari 11.3 ke 12.3. Sama jugak makan 2 biji sehari. Rasa pun sedap. Max maltofer boleh makan 3 biji sehari. Then cuba pair dgn vitamin C sekali.

4y trước

hai. nak pair dgn vit c boleh di makan sekali ke.? baru nak try sebab makan maltofer tak naik tinggi sangat.

minggu ke brp ek nk kena mnum air gula kali ke2?.sy pun lps dah mnum air gula 1st..

iberet- utk hb low

Try mkn hati lembu