Zincofer, ubat tambah darah..

hai mommy out there.. ada tak mommy yg mkn ubat ni terus rasa mual loya lemas? sblm ni mkn obimin. ok ja.. skg ni mcm balik ms trimester 1st dlu.. ka mmg mcm ni?

5 Các câu trả lời

saya dr awal pregnant sampai 5 bulan makan obimin. masuk 6 bulan, nurse tukar ke zincofer. Alhamdulillah, takde bau dan effect apa apa walaupun pada awal tu saya seriau nk makan sbb bila dgr org cakap ubat tu berbau la, rasa teruk la rasa besi la. Yg peliknya, saya makan mcm biasa makan obimin dan minum air masak pun Alhamdullillah ok.

Sy mula2 dulu mkn wktu siang memang auto muntah. Pastu tgok org kata mkn sblum tido tpi kadang tersedar 2 3 pagi rasa loya. Tpi pastu sy telan ubat zincofer dgn vit c sblm tido alhamdulillah okay sgt doktor pun kata elok hb sy 12.3 (30week)

Rmai kata ubat zincofer ni mmg effectnya mcmtu.. cuma ade yg sarankan makan ubat zincofer lepas 2 jam stlah makan.. telan dgn air yg masam lemon ke oren ke.. saya dh try so better

Ya sama, kalau kat KK diorg akan kasi ubat zincofer and after makan saya pun rasa pening pening. Saya ada refer private and my doctor advise makan maltofer, so much better!

sama sis. sebelumni ubat tu takberbau tapi tahlaaaaaaaa kan masukje 28w semua takboleh telan dah tukar mcm mcm mmg takboleh😆