(ZINCOFER) hai mommy-to-be , normal ke mkn zincofer akan jd perut tak sedap …mcm nak muntah pun ada

hai mommy-to-be , normal ke mkn zincofer akan jd perut tak sedap … mcm nak muntah pun ada

18 Các câu trả lời

Normal sis... Sbb zincofer high iron... ramai yg tak boleh accept effect diaa... Tp Klu dah trimester kedua ok dah.. Sbb awal trimester mmg bdn kita takleh accept.. Tak kesah mlm ke siang bila telan je confirm muntah,loya, pening dan sebagainya.... refer nurse/doc ye sis...

2y trước

yekeee …. huhuhu terima kasih yaaa

zincofer mmg effek kuat..sy pon mkn teruk sembelit.. trus mtk tukar gn nurse ubt lain..tp sbulan je ok..tukar ubt lain pon de jgk sembelit..smpai x thu nk mkn ubt ape lg dh hehe..air kosong sehari dkt 2 liter jgk mnum😌

try dulu makan sebelum tidor. klau tak boleh go jugak baru bgtaw nurse tukar jenis lain. sbb zincofer tinggi iron compare dgn yg lain. sy selama ni mmg mkn sbelum tidor & ok je

Makan sbelum tido sis... InsyaAllah ok😊 zincofer bagus HB maintain je. Cuma sembelit tu biasa dan najis jdi warna gelap.. Kena byk minum air, makan syur dan buah²an

Depends, sy masa 3rd trim baru rasa loya lps makan zincofer, sblm ni ok je. Lps makan zf, jgn baring mendatar. Tinggikan bantal bahagian kepala - dada.

tdi pagi makan ubat tu..skli mabuk rasa air liur bnyk kt mulut nk muntah...muntah 2kali baru bertenaga balik..kalau x lembik

Normal. If rasa tak sesuai better tukar ubat lain. Mcm saya farmasi suggest sangobion and alhamdulillah serasi.

2y trước

sangobion ye … terima kasih ya sist 🙃🙂🙂

Sya pun makan Zincofer. Mmg selalu rasa nak muntah, najis warna hitam dan kadang sembelit.

ye, saya beritahu doc yang saya tak boleh makan zincofer. doc terus suruh stop makan.

Sy pon same.. Xleh zincofer.. Bile mkn terus hb drop.. Muntah2... Dr. Tukar iberet