Ank yg susah mkn..

Hai mommy.. nk tnye lh ade cadangan x untuk bby setahun yg susah nk mkn..? Ank first, bru2 nk bljr..

1 Trả lời

Anak 1st i start makan bila 18 bulan.. sebelum tu hisap susu badan jer, moi, nasi semua muntah keluar, bila i balik kerja saja dia mula makan, cuba buah buahan atau biscuit bayi atau yogurt, tengok boleh dia tambah selera makan tak... harap membantu... oh, anak 1st i dah 5thn skrg,makan macam dinasour... kekke

5y trước

Tak apa, bagi dia cuba rasa... i pernah baca kanak kanak tak akan suka makanan kali pertama, maksud kena selalu bagi utk dia biasakan diri pada rasa makanan... memang anak 2 I tak suka durian bila cuba pertama kali, tapi kita selalu makan, dia pun cuba lagi, kali ketiga dia memang suka kat durian dah... haha