Alahan semasa mengandung

Hai mommy nak tnye. Normal ke ye dr first tau preggy smpai now 5w xda apa2 alahan/ muntah2 ? Skrgni xleh berdiri gn dduk lama je sakit pinggang n kerap kencing. #bantujawab #ingintahu #firstmom

22 Các câu trả lời

Saya pun sama sis. Dari awal pregnant - skrg nak masuk 17 weeks alhamduah takde alahan mcm morning sickness semua tu. Tapi start 9 weeks - 12 weeks saya mmg sakit pinggang sangat sampai nk ambil wuduk kena guna paip shower sbb tak boleh tunduk lngsg. Yg kerap kencing tu mmg dari awal pregnant saya dh kena. Penat juga 😅

awak sama macam saya kita ni mungkin kuat 🦾 hahaha saya dah tanya ramai orang semua cakap untung lah tak ada alahan tapi biasannya 6/7m alahan tu akan datang . tapi Allah lebih mengetahui . saya bersyukur tak ada alahan

Normal cuma pendapat sy masih terlalu awal lagi nak tahu kita ni takde alahan sepanjang pregnant. Boleh jadi sec or third trimester tu kita ada alahan kan, jadi kena sentiasa jaga kesihatan.

normal sis..awal2 enjoy je dlu.baru lg mmg tak rasa alahan cuma kerap cramp je.nak masuk 7-8w kena standby la alahan tu xterkata nanti tp cramp2 makin berkurang

normal, syukurlah tak ada sebarang alahan. saya dulu alahan teruk makan apa apa pun tak boleh. muntah je, pastu jadi kain buruk asyik nak baring je 🫠

6d trước

alhamdulillah.. sy ingat semua mesti rsa alahan.. tksih sis respon 💓

lain org lain experience sis. sy xsilap minggu ke 9 @ 10 mcm tu baru start ada alahan sikit. now dah nak masuk 2nd trimester kdg alahan makin menjadi plak.

6d trước

owh.. tksih sis share..

alhamdulillah, klau ikut dari fkta tk silap laah ada 30% ibu hamil tkkan ada alahan. so rsanya rezeki sis lah tk prlu hdap kepayahan alahan. normal ja sis.

6d trước

tksih sis.. lega sy dgr😭 sementara nk tunggu Smpai 8w ni

saya 4w takde alahan pape. Kadang rasa loya je. Dan saya takde simpton kerap kencing. Cuma keluar spotting gitu2 je. Di kira normal ke cam tu?

6d trước

mcm sy time cek CB dah 3w mse tu ada spottint dlm 3 hari.. sy positif mungkin dinding rahim baru nak tebal sbb tgh janin bru nak menempel. skrg da xspotting

Babe, I on/off alahan tu sampai bersalin. Ada hari dah hilang, baru nak rasa happy dapat makan itu ini. Nohh dia datang balik 😂

Sama lah kita. 5w jugak. Takde alahan dan saya takde kerap kencing.. takleh berdiri lama jugak, berdiri lama mengundang cramp🥹