Baby Eczema

Hai mommy, nak tnya ramai ke anak2 mommy dalam ni kena eczema lepas cucuk 4bulan? Kalau ada, mcm mana nk rawat ye? Anak saya lepas cucuk 4bulan kena eczema teruk sgt. Dh macam2 brand guna semua tk menjadi. Bebelove, buds, mustela dan yg plg teruk product sebamed lg buat kulit anak sy jd pedih sampai dia menangis2. Tolong ye mommy2 🥲 anak sy lg 2mggu nk cucuk 6bulan 🥲#bantujawab #bantusharing

7 Các câu trả lời

sama ank sye pun naik eczema after 4m .. skrg bby dah nk masuk 6m.. ezcema naik kat belakang kepala , belakang leher dgn pipi .. alhamdulillah makin membaik dah ni ,, sye stopkan susu formula bg full df.. pakai cetaphile , bzu2 tak serasi makin teruk .. last2 beli cosway punya sabun baby dgn lotion .. lega dah skrg .. bb tu lega dah tak mergam gatal

7mo trước

Sabun cosway tu sabun mna ye sis? Sy nk cuba utk anak sy. Sabun bzubzu on off ekzema dia. Anak sy htr pengasuh, jd susah skit nk pantau 🥲

anak2 saya eczema. saya pakaikan brand QV Baby. sulung lebih sensitive. dulu dia start dgn brand Suu Balm. skg baru downgrade ke QV. tapi utk sabun badan dia tak sesuai sbb QV berbuih. jd badan dia jadi kering & gatal2. so sabun badan tukar semula ke Suu Balm. lotion continue dgn QV

7mo trước

Hai blh bg gmbr tk suubalm dan qv yg jenis mana sis guna. Sy nak try.

sis boleh pi mna2 klinik pakar kanak-kanak, klinik china. insyaallah mujarab ubat, sya pi klinik pakar kanak-kanak China, anak sya ekzema teruk' sampai kulit kepala melupas ber,air.sya pi klinik yg cawangan sungai Chua Kajang.

Sama anak saya pun kena mcm ni lepas cucuk 4 bulan suka mengaru sampai berdarah dekat leher peha muka pun kadang sama

7mo trước

Allahu semoga anak kita cpt sembuh 🥹

sy try mcm2 tk ok pun,tp cetaphil je cpt sembuh dlm masa 4 hari,Alhmdlillah..

Awak duduk area mana? Kalau kajang, boleh pergi klinik wong

7mo trước

Sy ddk kelantan sis

Cuba mandian Tasneem or mandian bzu bzu