NORMAL ke dah 5 week tak ada lalahan 🤭?

Hai mommy, nak tanye normal ke kalau dah 5 week tak ada alahan n tak mengidam macam2? Ke belum tiba masa lagi😬😄 #exitedmommytobe #babyfirst

47 Các câu trả lời

Saya pun ingat tak ada alahan & mengidam. Skrg dah 13 weeks. Bila tanya doc baru tau yg alahan tak semestinya muntah. Dia cakap dari sensitif bau, pening pening, loya, badan berangin, tak de selera makan pun dikira alah. So sy ada semua semua tu cuma muntah muntah je tak ada. Sebab geram orang duk cakap “untung la takde alah, untung la badan tak muntah”. Dia tak tahu rasa berangin badan tu lagi azab dari muntah.

Biasanya blum ada lg. Alhamdulillah klau xda sis. Saya dlu msa test sndri preggy, lgsung xda alahan. Tp bila nk double comfirm preggy jumpa dktor, trus blek muntah² mual. Mmg baring kat bilik jer x kluar. Nk msak lagi lh x boleh 😂😂

normal la tu, sya pun skrg dlm 6w. Before masuk 6w kebung perut, loye sgt package skli heartburn 😂 Lps masuk 6w yeayy alhamdulillah takda, just biasa2 kembung n loye. Xtau la lps ni ade balik ke kan🥴😂 Hopefully takda laa.

normal sis🙋kadang trim1 alahan teruk,trim2 mngidam sakan, trim3 alahan lg balik😂😂saya bgtu..skg trim3 ingat bole senang2 rupanya adeii alahan jga

7weeks.. dn xde alahan jugak.. ade yg ckp tnggu nanti dia maiiii. hihihi.. kalau xde alhamdulillah snang sy nk bkerja.. cume sy jd kuat tido 😅😅😅

4y trước

Btul tu hehe sama la kuat tido jugk masuk 5week

sy dri awl smpai skrg 33w dh..xde alahan..xde mngidam..normal je. .alhamdulillah bersyukur sgt mcm ni. . .sb tgk kwn2 teruk alahan. . bby first

saya 6w tak ada alahan.. masuk 10w mula la meloya2.. skarang kurang dah alahan.. cuma tak boleh bau minyak wangi suami.. mesti 🤮🤮

sy dulu awl 5 weeks xda alahan..mkn/minum mcm biasa..msa 8 mnggu tu dh xbole minum kopi lps tu cek upt +ve..smpai la usia 16 mnggu

lain ibu lain alahannye sis. biasanya mmg 3 bln pertama ibu akan ada alahan tp de jugak yg x de alahan langsung 😊

Normal kot , sy dah lima bulan. Takde alah apa pun , mcm org tak mengandung pun.. syukur la kita tak susahkan sesiapa pun