KEPUTIHAN YANG MERBAHAYA

Hai mommy nak tanya, keputihan yang tak normal dia macammana ye? Saya kalau duduk rumah memang selesa tak pakai spender, bila keluar mmg akan pakai pantilinear akan tukar setiap 1jam/2jam.. Biasa kt pantilinear ade warna kuning2 , itu dikira normal ke sbb hormon? #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Bila keputihan bertukar warna dan berbau. Tapi ada je keputihan berwarna dan berbau disebabkan perubahan hormon. Ada pula yang disebabkan oleh jangkitan kuman. Nak tahu keputihan kita bahaya atau tidak hanya melalui ujian sample yang di ambil oleh doktor. Kalau awak dah pernah beritahu nurse semasa checkup dan jawapannya tidak memuaskan hati awak. Awak boleh opt untuk alternatif lain iaitu check di klinik swasta. Satu lagi tak digalakkan untuk memakai pantyliner. Ia akan membuatkan keputihan bertambah teruk. Kalau rasa tak selesa, kerap cuci dengan air biasa dan tukar panty.

1y trước

Gatal tu means di kemaluan kite yg keluar keputihan tu ye, bertukar kepada warna apa tu sis