Vitamin C

Hai mommy gojes.... nak tanya... vitamin C apa yg boleh diambil oleh ibu yg pgnen utk kulit ibu dan baby dlm kandungan..... ada kawan yg rekemn Vita c Dianz... ada cadangan tak....

10 Các câu trả lời

Apa aje supplement tambahan yg nk amik masa mengandung perlu dapatkan nasihat doc dulu..saya sblm ni mmg amik vit c tambahan then bila tau prgnt sy tnya doc bole teruskan atau tak? Then doc tanya balik saya atas sebab apa amik vit c tu sebab selalu selesema ke? Then saya cakap sbg supplement tambahan utk kulit je then doc suruh stop terus..dia suruh makan banyak buah dan sayur sebab ibu mengandung ni akan senang kena sembelit..jadi makan lah banyak buah dan sayur sbb tu sumber vit paling mudah dan mengandungi serat utk elakkan kena sembelit..well terpulangla pada masing2 even dr. prof imelda balchin pun claim vit c tambahan ni product yg mmg org sihat xpatut amik pun..

Jgn simply amik vitamin c tanpa consultation doctor. Especially zaman skrg byk sgt produk vitamin c yg meragukan status KKM dia. Makan buah-buahan, fruit juices. Pemakanan kena seimbang. Kulit baby Allah dh ciptakan cantik dan sempurna dari awal.

Better consult with doctor first . Saya yg flu 3 4 hari tak baik2 ni mintak doktor vitamin c pun doktor tak bagi 😂they said better makan buah-buahan je lagi bagus tiada campuran bahan lain 😉

sye klu ambik vitamin pon disarankan dri dOc..Sb ambik sbrngan ubt2 atau supplement kne rujuk doc jga..Effect diri dan anak jga nty..vitam c nie boleh dpt dri buah2an n sayur2an jga..

Kalau ikut mcm klinik kesihatan (kk) bagi hanya 100mg sahaja dibenarkan. Utk kepastian boleh rujuk doc

Kalau perlu mkn vit c, biasa doktor akan bagi. Mcm saya, doktor kk sdri yang bagi start dari 6 weeks.

Kita 8weeks pun mkn dianz hehe so far tkde ape , sbb dia vit C je 😊😊

Saya makan vit c beli kat watson dri awal preggy lg. Alhamdulillah okay

better tanya doc dulu sis... 😊😊😊

Vitc bule ambk 500mg kebwh je. Vitc shine ok