Vitamin C

Hi saya nak tnya baru2 ni saya tukar ubat misi suruh makan maltofer dan dorang suruh saya makan bersama vitamin c,, vitamin c apa yg elok untuk ibu mgndung ya kalau dianz tu boleh makan ke?

1 Trả lời

Bukan dianz tu. Kalau macam kk, dia akn bagi vit C dos 100mg je sehari. Kalau dianz tu supp tambahan, tapi tak boleh consume sembarangan tanpa consult doc. Sis boleh makan dgn air sunquick tanpa gula atau air limau. Tu kira vit C jugak.

5y trước

Sama2 😁