Tips overdue

Hai all mommies here, sy nak tny pengalaman ibu yang pernah overdue ada apa2 tips tak utk bagi cepatkan ada rasa contraction dan bukaan. Selain dr tips berjalan kaki, berjalan itik, atau ada tips makan apa2 sbg natural inducer ke? Ni 2nd time pregnancy sy, masa 1st anak sy awal 10 hari dan sgt mudah bersalin, sakit kuat dlm masa 1 jam dah bersalin. Tapi 2nd time ni hari ni sy genap 40wks tapi masih blm ada tanda2 sakit kuat/blood spot. Sy mmg ada rasa Brixton hicks dah sebulan tapi dtg dan pergi secara tak berkala. Tadi checkup kk, doc bg lg tempoh masa 6 days, and sy skrg rasa quite stress and very anxious utk tanda bersalin kali ni. Please mummy out there i need some supportive advices. Thank you

1 Trả lời

SEX. Air mani suami boleh melembutkan rahim, dan pada msa yg sama..gerakan sex boleh merangsang bukaan pintu rahim.