CARA BUAT BUBUR NASI BAYI 6 BULAN

Hai mommies semua nak tanya cara buat bubur cepat dan mudah macam mana ye buat bubur sesiap simpan stock atau blend sahaja beras bila2 nak makan buat terus? Apa pro n con ye bole bagi pandangan?#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

awak ada fb tak? follow fb happy baby food malaysia. dekat sana awak akan dpt banyak info tentang penyediaan makanan baby. dn admin pon rajin layan pertanyaan kita. dekat sana pon awak akan dpt pelbagai jenis resepi makanan baby☺️ kalau mcm saya dulu masa 1st baby. sy akan frozen kan beras dalam ice cube. bila nak masak bubur sy ambik 1@2cube ikot keperluan baby makan dan masak. bubur jadi cpt lembut. ada juga mommy yg rajin. sangai beras kemudian blend bagi hancur. dan simpan dlm bekas. nanti nak masak awak ambik beberapa sudu kemudian masak.

12mo trước

xde beza pon awak☺️. awak nk pakai beras biasa utk baby xjadi masalah pon.

Saya tak pasti pro n con cara penyediaan macam mana. Cara saya, fresh cook. Saya takde buat stock beras frozen. Saya working mom. So saya akan masak pukul 5am. Hari cuti je tak. Ikut timing baby. Contoh anak saya bangun pukul 6am. Breakfast time dia pukul 8 jadi pukul 7.30 saya mula masak lepas dah mandi kan baby.