Booster. Yes or no? 😕

Hai mommies semua. Im now 20 weeks pregnant. Is it safe to take the booster jab now? Risaunyaa takut jadi apa2 dekat kandungan. 😞

17 Các câu trả lời

Kena yakin dan refer pd doc yg cek awak dan tanya vaccinator. Saya ambil untuk mencegah drpd yg lebih mudarat. Sbb masa 20w sy dh termengah2, apa lg makhluk c19 yg suka kacau sistem pernafasan manusia ni. Bila doctor dan Vaccinator bg awk greenlight utk ambil booster, pastikan awak sihat dan cergas sblm dan pada tarikh vaksin. Makan dulu sblm ke tempat vaksin. Lepas vaksin, rehat. jngn buat aktiviti berat selama seminggu. keep on hydrating dlm semua keadaan. Take care!

Saya baru ambik last 3 days ago masatu kandungan 19w6d. After jab just sakit lengan je. Malam tu and esoknya demam panas lepas makan panadol terus ok. Now alhamdulillah sihat dah and baby pun so far alhamdulillah ok. Apa pun refer doctor awak dulu ok! Saya refer 3 doctor jgk hritu sbb risau 🤣

Booster ni mmg bagus tingkatkan imun klu badan ok. Tp klu sis rasa badan x kuat, jgn ambil dulu.. Sbb risiko pd baby 50-50.. Pada siapa yg mcm sy x ambil, extra berjaga2 je la. Tak keluar rumah sgt klu xde keperluan. Al-maklum sedar diri sbb x ambil booster. hehe

husbnd sy xbgi amik sb die ckp die sndri yg laki pun flat smpi xboleh bgun, lgi risau ngan kite n bby. so tgk la klau tu maybe pe2 pun after bersalin. skrg tawakal je wlpun mcm byk dgr byk kabar yg xok Dr yg ok Nye.

nurse yg checkup saya xbagi saya amik.. katanya suruh amik lepas bersalin.. sy belum tnya doctor.. klau tnya doc then doc bagi.. pastu sy gi cucuk .. misi marah x sbb dia xbg .. hahaha

O&g sy xbg ambil lagi. Die suruh lepas bersalin. Sy pun risau jgk dgn kes makin naik. Nak ambil tp doc xbg lg. so mmg kene jage sop betul2 harap dipermudahkan urusan mommy2 preggy.

Saya dah ambil dah. Tawakal saje sis. InsyaaAllah okay saje. Saya cuma lenguh and demam manja je sehari lepastu elok mcm biasa. Alhamdulillah. Saya doakan sis urusan dipermudahkan ya

sy xambek , sebab masa dos 1 cucuk tu pun kram perut terus period , dos 2 pun sama , so mmg xberani nk cucuk booster risau kandungan xkuat . lps dah bersalin baru nk ambek .

Sy pon 20weeks, dapat appointment utk booster jugak. Tapi risau nak amik, kalau xamik, nanti status mysejahtera bertukar plak bagi penerima sinovac. Masih buntu skrg nie.

Saya dh ambik booster waktu tu kandungan saya kemungkinan dlm 7 minggu saya xthu mngandung msa ambik booster..mudah-mudahan baby dlm kandungan xde apa2 doa2kan..🥺