Baby dah masuk laluan

Hai mommies semua, boleh share pengalaman tak sbb last week saya 34 weeks dan gi checkup, nurse cek perut dan kedudukan baby, tapi nurse cakap kepala baby dah masuk ke laluan, normal ke 34 weeks kalau kepala baby dah masuk laluan, ada sesiapa pernah lalui pengalaman yg sama ke, ada risiko bersalin lebih awal atau tak cukup bulan ke, risau plak

23 Các câu trả lời

Kalau kepala baby dah ke bawah tu normal.

5y trước

Masa tu tak induce sbb mlm pertama warded dah ada contraction yg kuat, doc tak suggest utk induce sbb baby aktif dan semua takde masalah...alhamdulillah, harapnya 2nd baby ni pun dipermudahkan, aamiin🤲🏻☺️

Biasa tu.. Dah third trimester.. Masuk laluan belum turun lagi

Saya 33weeks dh msuk laluan

Normal sis . Jangan risau .

Normal sis.. dont worry

Normal sis

nervousnye..

2y trước

samela since ini 1st time ...risau byk

normal sis ad yg lg awl . sy mse janin 5bln pon misi check kepala ank da ke bwh .

5y trước

enta . sy dh 33week . blom lg brsalin . ank sy dlu 5bln pon dh trun . normal je 9bln 4ari . 9bln 6ari kelua . xd pon kelua awl . kelua awl bkn sbb bby trun bwh sis tpi sbb risiko . contoh hb rendh . rahim lemah . mcm tu la

Normal sis

Mcm sy 34w dh bersalin asal sakit perut sembelit je lama2 sakit jd kerap sakit x smp 2 jam smp hosp terus bersalin...

5y trước

1.95g bby kecik tu yg x koyak kut... Pengalamn sy ikut arahan doc n nurse utk mudh teran dn tanpa koyakan