Buku pink 💕

Hai mommies.. saya pregnant 6minggu.. scan nampak kantung sahaja.. Dah boleh bukak buku pink ke ? Sebab doktor swasta kata dah boleh follow up kk.. Ni first time.. so memang taktahu

16 Các câu trả lời

Buka buku pink antara 8w-12w. blh call kk terdekat ngan sis duduk, pastu buat appointment. ada sstgh kk depa bg walk in ja. seeloknya tanya dulu. lps tu tnya sekali dokumen apa nk bw. sblm 12w nt, kena jumpa dr kk jgk utk first scan ngan dorg. masa tu nt blh dgr hearbeat apa semua dh InShaaAllah..

Tengok kk juga kadang nak tunggu sampai betul2 nampak baby & heartbeat baru buka buku. Biasa 8-12w macamtu. Kalau ada history gugur baru diorang akan suruh buka buku awal untuk pemantauan. Apa2 sis boleh try call kk berdekatan tempat sis and tanya nurse. Semua kk tak sama procedure dia 😊

sy buat test sendiri kat umah... bila naik double line sy pegi klinik swasta utk kompemkan. Tp Dr akan scan 8 week sbb masa tu baru ada heart beat. Lps tu Dr akan bg surat refer n scan utk buka buku pink. Tp kite kena call dulu KK utk buat appointment

6 weeks masih bru bby kecik lg mmg nmpk kantung je.nt 9 weeks doctor suruh repeat scan bru nmpk baby n heartbeat..buat buku pink bila da masuk 12 weeks..tp call dlu kk berdekatan nurse akan bg tarikh untuk dtg.

call kk. lain kk lain prosedur. kk tempat saya 8 minggu dh bukak buku. ada kk 12 minggu baru bukak. seeloknya call kk tempat awk tnya prosedur skali book appt bukak buku.

Sy scan 8 week dengar heartbeat. Pastu baru call kk Tanya bila boleh buat buku pink. Kk bg tarik buat. Masa tu dah 11 week nak masuk 12 week gitu.

2y trước

Yaaaa sama kita.

masa sy nk wt bku kt swsta , doc syorkan 12weeks ke atas . mse tu sy tk tahu prgnant , cuma dmam , so cek ve . lepas je 12weeks , sy trus wt bku .

kk akan mintak gambar scan yg nampak heartbeat baby, or nampak baby tu. so tggu lagi 2minggi k. pastu scan balik baru boleh bukak buku kat kk

2y trước

Tak semua kk akan mintak gamba scan. Sbb ramai yg x mampu scan kat lua.

Biasa kk akan suruh dtng 12 weeks ke atas....Klu pergi pun maybe die org akan bagi appointment on 12 weeks ke atas ...

Sy prgi kk bawa pregnancy test yg dri rumah..pastu trus nurse srh bkak buku, masa tu bru 6weeks..