Jatuh terbaring dalam toilet

Hai mommies . Saya nak tanya . Saya baru lepas jatuh dalam toilet . Jatuh terbaring ke belakang macam tu . Kandungan saya sudah 21 minggu . Ada effect tak dekat baby dalam perut ni ? Hanya tulang punggung saya jer kejap sakit kejap tak . Perut belum sakit lagi . Saya kena pergi jumpa doktor ke ?

13 Các câu trả lời

Sy jatuh masa 14w,takde bleeding.. Terus g scan, alhamdulillah baby okayy.. Tp start dari situ tulang punggung sakit sebelah kiri, tmpt yg terhentak tu.. Lg 2minggu doktor nak refer ortho.. Kalau teruk, sy tak boleh bersalin normal.. Takut nnti tulang patah.. Insyaallah semoga takde pape..

Saya pon asbab jatuh jugak .terberanak awal .. Deliver 34w. Masa jatuh tu oky je xde sakit mana2 langsung .baby pon gerak aktif mcm biasa. Tp malam masa tdo pecah ketuban . Pegi hosp terus admit ward , kena induce . Kalau rasa xselesa mana2 better pegi hosp cepat2 tkut effect kat baby

Kalau sis risaukan kandungan , baik g scan Kita tktau kan dalaman kita mcm mna Kan sis ckp sakit blkg kan , takut tulang blkg sis prob Sbb nnti nk besalin normal perlukan kekuatan dri tulang blkg juga

jika jatuh terhantuk even spotting ..better sis g jmpe doc chck asap... tkut ada effect pape pd bby dkt dlm..mg d pmudahkan segalanya .aamiin

g la scan.. masa sy 18w sy terjatuh... tp mlm tu baby still aktif mcm biasa.. xde bleeding.. tp pg tu ttp g jumpe doc utk scan..

Macam teruk je sis jatuh tu siap terbaring.. kene gi jumpe dr secepat mungkin utk scan.. takut abruptio placenta (uri pecah)

Allahuakbar sakitnyee jatuh mse prgnant dlm toilet pulak tu.. Terus g cek k.. Harap2 semuanya baik2 saje..

pergi la hosptal. sy haritu jatuh g hsptal terus berslin

OMG . u should to refer klnik or hsptal.

allahuakbar. better pegi klinik sis.