SAKIT PINGGANG 37WEEKS 1DAY

Hai mommies. Saya first mom , nak tanya siapa dekat sini bersalin swasta ?( hospital pantai ipoh). Kalau induce tu dia cas berapa ye ? Kalau kita monthly checkup swasta , dan nak bersalin dekat kerajaan , boleh ke ? Dan req utk fpp tu? Plus sekarang saya dah 37weeks , kerap sakit pinggang dengan keputihan keluar banyak tu tanda² nak bersalin ke ? #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

hai.. sy bersalin kerajaan.. tp pernah tanye rate utk swasta.. stiap harga hospital swasta x same.. yg pasti harga mmg ratus2 utk induce.. kene tanye betul2 risau ade hidden cost.. risau smpai kaunter nnti harga lain pula.. next question yes bile dah dekat2 nk bersalin mmg akan kerap skt pinggang, lenguh sane sini, penat tahap speechless, mcm2 lg.. get ready mental fizikal.. byk mkn yg berkhasiat, minum byk air 0, byk kn berehat.. boleh youtube tips & exercise yg dibolehkan utk kurangkan skt pinggang ketika preggy.. exercise yg simple2.. yg penting jgn angkat berat2.. bahaya for mom & baby.. jgn pakse badan kalo dah penat sgt skaot sgt pingganh sila duduk / baring.. kadang kita rase ok tapi baby dlm perut penat kita x nampak.. kalo risau / was2 boleh rujuk pakar sblum proceed exercise utk preggy mom.. in shaa Allah ia membantu.. stiap org tanda2 bersalin x same, lain orang lain ragam.. byk2 kan berdoa, ingat Allah.. moga Allah permudahkan urusan bersalin & slmt mak & anak.. Aamiin 🤲

10mo trước

boleh jadi juga, ade kemungkinan besar boleh smpai ribu.. ikut level.. mksud sy swasta ade kpj, ade prince court, ade tawakal, rumah bersalin ( private ) dan lain2 lagi.. stiap pakar harga lain2.. ade juga jenis2 rawatan.. induce harga lain, epidural harga lain, cucuk itu ini harga lain.. bile sebut swasta mmg kene sntiase update rate charge, ade yg kerap berubah harga.. bile swasta mmg bajet kene tinggi..

same2 puan 🤗