Lapar memanjang

Hai mommies! Saya dh 14 weeks dan baru masuk second trimester, memang akan selalu lapar ye bila dh second trimester ni? Risau nak makan sbb ritu dh sangkut gdm hahaha. Ada tips dak mommies? #ingintahu #firstmom

7 Các câu trả lời

Iya mmg akan lapar je. Tips nya lepas makan atau minum jangan duduk rehat atau tidur. Kena jalan atau exercise ringan bg gula tu jadi tenaga. Makanan tinggi gula jangan makan langsung sbb sy penah makan walau sikit pun gula naik kaw2. Masa tu makan sushi 2 ketul 😭

sama laa mcm saya lapar je. tak makan pening loya pulak. berat dah naik byk. dah kena warning pun dgn misi. result gdm belum ada apa apa news dari kk. harap mmg takde laa gdm. maybe next appt baru misi beritahu sy.

aah. hahahah Sy pun sama. trimester ke2 ni selera lain mcm. makan kerap, sikit2. lebihkan serat, protein. kurangkan karbo, manis2

sma la sis sy masuk trimester kedua asyik lapar je memanjang tp mkn tu agak2 la ambik yg sepatutnya je jaga2

Klu ada GDM mmg akan lapar je memanjang 😁 sy pun sama, cuma sy elakkan makanan manis & masin.

ye btl mmg lapor je 😂😂😂kita 15w tak blh la klu tak de makanan nk kunyah 😖

awak gdm tgh ngandung ea.. makan kerap2 tau.. jgn makan portion bnyak nnti bsp xcntik