“Lil beans”

Hai mommies, Normal ke ye position baby macam kat side kanan? Means dia banyak tendangan kaki/tangan kat tepi perut kanan. Bukan selalu kat bhgian rusuk atas? #8months

“Lil beans”
32 Các câu trả lời

Saya baru je scan kelmarin..7 months..baby duduk breech..nurse chek perut kata kepala baby kat bwh dah..tp sbnrnya punggung dia yg kat bwh..doktor kata..harap2 baby pusing la nanti..sbb abg dia dulu breech sampai due..kena czer..tu pun sbb saya tgk perut saya bsr sebelah..pi scan doktor kata breech..

Saya pun, selalu tendang dan mengeras dkt belah kanan.. Sampai sakit dekat bahagian tulang rangka belah kanan tu, kalau saya urut sebab sakit lagi dia mengeras.. Tanya doc dia kata baby dah besar ruang dah makin kecil sebab tu dia tesepit je dekat situ..

Sama.. mmg perasan sejak 5-6 bulan baby suka duk side kanan sampai la skrg dah nak masuk 38minggu.. misi dgn doc cakap baby awak ni penuh belah kanan.. kdg kelakar tengok perut senget belah kanan je bila dy ngeras@nendang 😅

4y trước

Sama sis....sy pn mcm tu jgk...berat sblh kanan...huhu😂😂

Saya dari awal prgnt tido mst ngereng belah kanan lg selesa dari kiri.. scan girl hahaha.. jgn la klua boboy.. tp tkpela jnji keluar sht kan.. cuma kena get ready la nama laki.. hahahaha

sama lah saya 7 bulan dri awal kandungan bby bnyak suka duk sebelah kanan tidur pon nak kanan jer..smpai pagi..bnyak pergerakan baby sblah kanan harap baby boy laa..

Sama sis..sy sangatttt jrg tendangan @ gerakan ats dan bwh.tp kerap kanan dan kiri.. Bila scan elok plak kepala die kt bwh.. X tau la cmnr kdudukan die mse bergerak tu😅sy pun 8month.

4y trước

Law saya sis, kejap gerak kiri jap kanan jap atas perut... X pndai ddk diam sgt.. 😆 Kdang2 smpai risau sal aktif sgat ni...kadang2 trlampau suka mngeras... #8bulan+++

Sy suka tdo ngiring sbelh kiri.. dua kli scn nmpk boy.. tnggu genp 28 mnggu scan lgi skli..pergerakkn bby pn bnyk kiri jgk.. mudah2an di mkbul kan amiin..

Biasa kalau baby kerap tendang sebelah kanan, maknanya badan dia sebelah kiri. Pengalaman saya macam tu la. Posisi baby LOA. Normal saja.

hehe sy pulak bnyk ke kiri je.. selalu rasa side kiri je, bila tdo ngiring ke kiri mcm penyek dia, dia mula tendang sbb penyek dia 😅

4y trước

Alamak baby sy gerak kanan sokmo.. scan girl.. jgn la yg kuar boboi.. name x ready

nk tanya laa mommies sume ..normal ke kalau kite selalu sendawa angin bergas..cam mane nk hilang kan yea?

4y trước

Saya masa awal2 pregnant kerap perut masuk angin.. Saya just jaga pemakanan, elak kan makan makanan yg berangin..