Gerakan baby 16weeks

Hai mommies, normal ka kalau sy dah 16weeks tapi masih belum rasa gerakan baby? 1st pregnancy.

27 Các câu trả lời

Normal Sy start confirm rasa betul2 tu baby gerak masa 20w ++ Nt mula2 awak akn tiba2 rasa mcm slow2 je Perhatikan makin hari makin kerap dan makin kuat. Tu memg baby laa tu. Bila da start rasa nt, perhatikan waktu bila dia aktif. Klu ada masa lama takde rasa gerak boleh pg hospital. Misi yg pesan kt sy. Sy tanya kes ni diterima ke walaupun belum cukup 28w. Misi ckp diterima je, tp jgn ckp tendangan / gerakan tak cukup. Ckp sy dah rasa baby gerak, selalunya dia ada gerak sekian2 waktu, tp ni dah bbrp jam takde rasa gerak pun. Bawah 28w normal bila kdg2 tak rasa tp ada juga kes tak normal. Klu rasa risau boleh pg cek. Atau ke swasta terus utk scan sbb swasta doktor tk byk bunyi 🤭

Masi awal sngat lagi tu. saya first pregnancy 17w start rasa mcm geli2 je mcm ade bergerak2 dlam rahim. Dari luar x rasa . Skrng 21w makin kencang tendangan dah dpt rasa dari luar. Kadang dpt rasa dia mengeras 1 bahagian contoh kat kiri rahim mcm tu.

sy nak masuk 21weeks bru rasa dia gerak.sy first mom juga mula2 xtau apa rasanya bila dia gerak..pg tu minum air gula, ptg tu rasa senak prut mcm ada benda tgh stretching🤣🤣

normal sebab saya 19weeks+ baru dapat rasa pergerakkan baby. taksemua orang sama. just think positif and enjoy your pregnancy 🫶🏻

22 week la baru la pergerakan... bg sya la... sya pn first mom... tp pergerakan yg halus la... klu nk lagi kuat bila start 26 week...

Normal je. Saya 20+ weeks baru rasa baby gerak itu pun just rasa macam ada bubble dalam perut & rasa macam masuk angin tu

normal , start rasa 18-22weeks klu dapat rasa awal tu rezeki tu pon mmg xkn perasan sgt sbb dia slow je pergerakan tu

Rezeki sis dpt rasa awal. Saya dulu masa 1st pregnancy week 22 baru rasa. Hehe baby tgh aktif kut tuu 😁

Normal.. tiap org lain2.. mcm sy 1st pregnancy 16 weeks dh ase.. tp kebanyakan org 20weeks baru ase..

normal. usually after 20w baru dpt perasan. if u bekerja, u won't notice sbb it's very soft movement.