GERAKKAN BABY

hai mommies.. nk tnya berapa week ye kita bole rasa gerakan baby? sb sy slalu rasa mcm kne jentik dari dalam tp tk pasti yeke bkn.. skrg 18 weeks

26 Các câu trả lời

kita akan rasa baby gerak dlm 16w gitu tapi start kira gerakkan baby minggu ke 27-28 smpai lah 40w.. kalau sehari x ckup 10 kali start pkul 9pagi smpai 4-5 petang kena pegi klinik@hospital

22 mgu hr rasa mcm belon2 dlm perut...kdg tgh baring kemain lg die berpusing2 kt dlm perut... Penah masa tgh gerak2,,suruh akk dia umur 5y pegang perut,,terus benti gerak2...hahahaaa baby2..

2y trước

nakal dy tu .. tknk org lain nak mommy dy je layan dy hehe

Sy 18week tu gerak manja manjahhh je sbb sy jenis berisi so tkdpt rasa sgt Masuk je 21weeks alhamdulillah Dah rasa dia racing f1 dlm ni 😂 risau pulak tembus perutt 🤪

normal tu sis. 18weeks dy dah mula gerak. tp sy 14w dah rasa jentik2 cantu. 18w skrg dah nampak dh dy punya tendangan kat perut tu , alhamdulillah smoga baby sihat2 je 😘

untuk first mom selalunya 20w keatas , kalau second 14w keatas dah rasa tapi itu ikut perut masing2 ada yang boleh rasa awal ada yang boleh rasa lambat ..

Saya start rasa masa 22w , normally 16w ke atas da boleh rasa sis. Saya rasa betul kot anak sis yg menendang 🫣🫶🏻

saya baby first dah rasa 16w, boleh nampak dia bergerak kat perut ni cuma tak selalu laa 🥰 tapi dalam sehari tu akan ada rasa jugak dia bergerak

rasanya ye la tu🤭 tgh main bola tu kat dlm, kalau gerak rasa geli², kalau tendang mcm seketul dri dlm, dh la kaki kecik🤭

2y trước

hehe ayahnyaa pon kdg ckp mcm tu.. tgh main bola laa tu 🤭

17week ke atas dah boleh rasa.. klu anak first ada yg lambat sikit 28 week.. ikut perut jgk ada yg awal ada yg lmbt

sy masuk je 16 weeks dh rase baby gerak.. rasa baby gerak aktif cuma baby tendang tak kuat je hehe...