folic asid & iberet

Hai mommies..just nk share saya dah pun 14 minggu. Masa saya raya haritu saya dah start muntah teruk ..telan ubat pun muntah balik..ada Masa saya makan okey tapi selalunya kerap muntah sehingga lah harinie xmakan ubat tu semua sbb dah Cuba minum dengan air jus pun still tendang balik..skrang ni nk kene check tanya doktor ataupun perkara ni normal..ada cara lain x untuk elakkan muntah semasa nk makan ubat

1 Trả lời

Sama laa.. Sy pun dh 14 mggu.. Sy makan ubat tambah darah tu.. Banyak kali loya nak muntah balik.. Sy tahan jee..skg ni telan ubat nk muntah.. Sy selalu makan sbelum tdo.. So sy paksa telan n tdo cepat2.. Bila nk muntah sy tahan jee.. Skg ni semua sy pksa.. Susu dh x boleh telan pun sy paksa jugak.. Kalau x sy sakit gg, bby tarik calcium.. Skg ni semua dh kena paksa... 😅

5y trước

Alright will trying.. kene paksa jugak😭😭