Pelvis Pain

Hai mommies nak tanya, saya kena pelvis pain semenjak week 14 lagi so mmg dah sakit kalau nak jalan tu yg menyebabkan saya tak banyaklah berjalan kan. So, bila masuk trimester 3 ni kan kite kena banyak berjalan, tapi kalau pelvis pain saya tu makin sakit bila banyak berjalan, saya kena exercise sahaja atau paksa je berjalan tapi berpada ye 😂 Takutlah nanti ada bukaan tapi nak meneran jdi susahh. First mom here

1 Trả lời

Kalau sakit setiap kali berjalan, elok puan pakai maternity belt setiap kali nak jln. Fungsi dia utk support perut dan pinggang. Sakit tu akan kurang. Nak jln pun rasa selesa sikit. Sakit ni boleh meleret sampai lepas bersalin kesan dia. Sbb dah ada perubahan pada struktur tulang pinggul (pelvic bone), tulang belakang dan otot disekeliling. So, kena take precaution dari awal la