Sakit tulang pelvis

Assalam, saya nak tanya. Saya pregnant 14w, normal ke kalau sakit kat tulang pelvis/kemaluan? Nak berjalan, bangun dari katil & berdiri pun sakit. Lately ni mmg saya kerap bergerak & buat2 kerja rumah. Tq yg sudi jawab 🙏🏼😊

1 Trả lời

Hi sis..sy rs cmtu dlu ms awal2 mengandung..kwn2 sy ckp dorang slalu rs cmtu ms dh nk dkt bersalin..tp skrg, sy dh 35wks..sy realize, sakit yg sy alami ms awal kehamilan tu xsama dgn sakit skrg sbb sakit skrg ni lebih kepada mencucuk kt bahagian dpn V (bkn kt alat sulit tu)..yg awal2 kehamilan tu, sakit dia xmcm yg skrg la..yg skrg, lg sakit sbb mencucuk..tp tu pn sbb kepala anak dh kt situ..dont worry sis..kalau smpai dh ada keluar darah ke apa, then bettee g bawa ke kk la check okay🤗