Puasa semasa Mengandung

hai mommies.. nak tanya pengalaman mommy² semua puasa semasa pregnant ni maklumlah saga first time mom. saya dalam dilema sekarang sama ada patut teruskan berpuasa atau tidak. Sekarang baru baru 22 minggu.. saya okay jee tak letih tak gigil or apa² cuma keadaan baby je laa saya tak tahu sbb sekarang pergerakan dia pon saya tak rasa sangat sbb baru 22 minggu kan. so apa pendapat and pengalaman mommy² semua?

13 Các câu trả lời

Saya baru je berbuka tadi.. sebab perut belah kanan rasa pedih sangat2. Risau kat baby. Kena bayar fidyah dan ganti puasa nanti. Takpelah.. asalkan baby saya sihat 🥹

Saya mula2 puasa, tp lama2 berat dan hb saya turun. Jadinya saya selang seli puasa. Ikut condition kita dah baby

kalau larat dan tiada masalah kesihatan, puasa. baby 22w mmg belum rasa sangat sebab dia masih kecik.