bacaan gula

hai mommies, nak tanya normal ke kalau bacaan gula 11.9 ?

4 Các câu trả lời

Tinggi tu sis, tak normal. Mungkin kene repeat lagi minum nanti🥰 Bacaan gula : (Ambik darah pertama) untuk fasting blood sugar range normal : 3.5 - 6.0 Untuk selepas minum air gula (2jam) dan (ambik darah kedua) range normal : 3.9 - 6.7 Rasanya jangan lebih dari 7.8 , kalau lebih tu dah dikira sangkut kencing manis Tapi takpe sis, Smoga urusan sis dipermudahkan Allah SWT🤲🏻❤️

2y trước

Akk test aritu sblm minum air gula 5.1 Lps minum air gule 6.8... Pon dh dikategorikan dlm gdm... Huhuhu

tinggi sgt tuu. saya sangkut gdm , dan skrg tgh insulin . jaga pemakanan , control diet. beraya di hosp lah jawabnya

Tinggi tu awak..kne control pemakanan

Tinggi tu, x normal