feminine wash

Hai mommies . Nak tanya , mommies ada ke gunakan feminie wash xkisah jenama sumber ayu , jsd or ape2 wkt mencuci ketika hamil ? ? dilemma feminine wash boleh guna ke tak sebenarnya ....

19 Các câu trả lời

Miss V sebenarnya tak perlukan special cleansing. Memadai dgn cuci guna air biasa. Cumanya sy akan sabun sedikit waktu mandi pg dan mandi mlm. The rest sy make sure sy bilas bersih waktu buang air dan keringkan dgn towel.

Saya mula² dulu guna gak feminie wash.. Tp husb tegur dia ada terbaca.. Tak elok guna dengan kerap.. Tu yang sekarang cuci guna air suam je tiap kali mandi.. Tapi pape hal tnya doc lagi pasti.. 😁

Jgn guna doctor pakar o&g mmg xbenarkan pkai apa2 product feminime wash xkisah time pregnant or tidak sbb xelok..boleh cuci dgn air suam or air garam skali skala..

Saya guna feminine plus dari amway. Sangat sesuai utk mestruasi dan berpantang ,saya pkai sbb ade keputihan ,. Bau segar je ,bau apple. Try la search

Saya pun guna jek.. Tpi bila nengok dlm ni ramai kata pakai air suam or larutan bergaram saya nk try lah.. Sbb pakai feminin wash pun cam x puas hati

Sy xboleh guna lgsg spnjg preg sbb sy dh kena jangkitan kuman kencing kotor. Doc marah guna feminine wash.. So skrg sy basuh dgn air suam ja miss V.

Ibu mengandung xdisaran utk guna feminin wash. Sebaiknya guna air suam atau kalau ada keradangan boleh gunakan larutan bergaram utk cuci part tu.

Better guna air garam.. B4 tido 2 mnggu skli cuci miss v dgn air gram then tido.. Xyah bilas da.. Mak n nenek sy ajar gtu.. Hehe

5y trước

Kalo ad bintil2 gatal ke.. Or mudah jd ruam k mmg akan hilang in sha Allah.. In case sy selain waktu preggy mmg xde keputihan.. Preggy dah msok 3 bulan bru ad keputihan itu pon sgt sikit.. Alhamdulillah.. Bial kebersihan terjaga.. Dalaman miss v pon smakin baik.

Sy hya pki bila keputihan nak jd teruk tp bila OK, lgsg xpki.. Basuh dgn air shj..

Basuh ngan air suam atau air garam je sis..jgn guna feminine wash..doctor tak bagi..

5y trước

Agree