Scan during MCO

Hai mommies, nak tanya. boleh ke kalau kita nak scan baby masa pkp ni, atau seeloknya nnt dulu? saya belum pernah lagi scan untuk second baby ni, cuma check upt positif, dan kira thru apps sekarang dah nak 11 minggu. Dan saya ada pergi kk untuk check up anak first, sekali nak buat buku pink tp nurse cakap 12 minggu ke atas baru boleh buat. saya baru ingat nak scan baby sekali waktu tu. Jadi mcm mana ye, perlu ke saya ke klinik swasta atau just proceed dulu minum susu dan folic acid, tunggu pkp habis baru pergi scan?

13 Các câu trả lời

Sy pon 11 weeks. Baru semalam buat buku pink kat kk. Sy call kk dlu dan dia bagi appointment hari semalam. Lepas siap buku pink, sy decide terus pegi klinik swasta utk scan plak. Alhamdulillah. Lega smalam s mmk ua dah setel. Baby dlm keadaan baik.. Hb sy pon ok. Tp yg pelik sikit semalam kata doktor yg scan sy tu ,baby sy mcm dah 13 weeks..besar... Mcm bukan 11 weeks... Klu ikut kelendar. Wallahualam. Nny next appointment doktor akan confirmkan lg.

sy baru buat buku 11week. sy mntak tunda tarikh sbb takut nk ke klinik. tp nurse cakap dh 11week tk boleh tunda dh. mase buat buku tu doc scan terus dh nmpk baby n heartbeat. sekarang seminggu sekali ke klinik untuk checkup,

4y trước

insyaallah amin.. heheh welcome 😊💕

Tggu tarikh temu janji buka buku Pink..siap berklinik, nt akan dpt jgk scan dgn doktor d klinik..klu ibu mengandung xda masalah nk kuar p temu janji..

Saya buka buku pink tu waktu 7 weeks,nurse ok je,cuma dia letak kat dalam buku as early booking. Doktor terus scan same day.

biasa bkak buku pink . nurse akan refer tuk scan trus . pkp pun boleh je pi scan . ppe hal bby . jgn tgguh2 . ikut je appt mcm biasa .

4y trước

11 week tu sllu ye da ade heartbeat nmpk sempurna da

Tak silap sy buku pink kena buat Masa kandungan 8weeks selewatnya 12weeks. Kalau lambat sangat nanti nurse bising sikit.

4y trước

itu la saya pun ckp juga dgn nurse tu. tp dia kata sekarang ni 12 weeks ke atas baru boleh buat buku pink. esok saya call kk untuk confirmkan lagi

Yg ptg buat buku pink dlu. Biasanya buku tu buat sblm 12w. Asid folid n susu minum awal2 utk ptumbahan bby..

Sy pun nak scan tp risau jg. Baru 6 minggu. Btw buka buku pink kwn i buat 10 minggu. Dh confused plak 😅

keadaan sis mcm sy laa ... tp sy ikut calender 5week ... sy pun perlukan jawapan yg sama

Sy skrg 10 weeks..call kk dorg kata sbb pkp die suryh dtg dlm 12 weeks..so tunggu jelah