Duphaston Pill

Hai mommies.. Nak tanya boleh ke diawal kandungan (5w) makan duphaston? Saya pernah ada sejarah keguguran 2 tahun lepas.. Then bila tau pregnant utk kali k3 ni, seronok sangat.. Tapi dalam masa yang sama, saya jadi takut & emosi betul betul terganggu bila terkenangkan sejarah lama.. Saya dah minta pendapat doctor, tp doctor tak suggestkan lagi utk makan ubat tu.. Dia just bekalkan saya kalsium utk badan jerk.. Tapi tula, saya still tak boleh nak positif.. Lagi lagi bila teringat peristiwa lama dulu 😬 Utk makluman mommies semua, sy memang jenis yang susah nak lekat.. Nak dapatkan yang 1st dulu pun tunggu setahun tu pun macam macam ikhtiar.. Then pregnant k2 (gugur) selepas setahun kemudian.. Utk kandungan k3 ni, selepas 2tahun tunggu.. #pregnancy #advicepls #bantusharing #mommybuntu

1 Trả lời

In sha allah. Sentiasa berdoa pd Allah mohon agar kandungan sentiasa dilindungi. Yakin dengan qada qadar Allah..in sha allah puan..sy selalu pesan & ingatkan diri ttg setiap apa yang berlaku adalah perancangan terbaik dr Allah. Ada asbab2 tertentu bila Allah dah takdir kan sesuatu perkara..kakak sy dulu pun mcm tu..bbrape tahun kahwin baru lekat kemudian gugur..4 tahun kemudian sy khwin & pregnant tau2 dia pun pregnant sama. So total dia nantikan kehamilan sulung adalah 10 tahun..tp tak pernah putus harapan..sentisa berzikir & istighfar..in sha allah puan..semoga urusan puan sentiasa dipermudahkan & sentiasa dibawah lindunganNya..