Anak 6 bulan sembelit

Hai mommies, nak tanya.. anak saya sehari sebelum masuk 6 bulan dia tiba2 tak membuang. Hari yg dah cukup 6 bulan saya bagi bubur kosong siap blend cair + tambah olive oil. Hari ketiga baru dia membuang tapi itu pun 💩keras mula2, dia meneran kuat sampai nangis sikit.. anak fully fm, sebelum ni tak penah 💩 keras. Patut ke saya sambung bgi makan atau perlu cairkan susu? Kalau tak bgi makan, air kosong tetap kena bagi ke? Ada tak mommies yg pengalaman anak 6 bulan jadi sembelit, harap dapat tlg.. #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

kadang2 terlebih olive oil pun boleh sembelit. kena bagi makan dah sis. jgn tak bagi. air kosong sekadar nak bilas2 apa yg dah makan je. bukan utk kenyangkan. mungkin boleh Cuba lebihkan fiber waktu makan tu. utk elak sembelit

2mo trước

dah boleh sis