survey

Hai mommies, mgu keberapa korg bersalin anak ptama? ? Share pengalaman sikit ?

130 Các câu trả lời

Terlebih minggu so terpaksa la induce hehe.. Tp syukur sakit xlama.. 7am masuk ubat,11.50am keluar la seorang hero mami mengenal dunia ni 😍

5y trước

Sekali je..xsampai 10min lepas masuk ubat terus rasa sakit tu.. Eh?boleh ke camtu? Kn biasa doc xbelah selagi boleh teran or vacuum.. Baby ok ke?

38... Asal pegi checkup biasa je... tp bila check ctg... Doktor kata contraction kerap dan kuat... Malahan x sakit pun... Terus kena tahan wad

masa ank first minggu ke 38..anak kedua pon sama..anak ke 3 lambat sikit minggu ke39..skrg pregnant yg ke4 harap2 minggu ke 38 jgk huhuu...

Saya mnggu ke 37...induce sbb ada drh tnggi n kncing mnis mse peknen... Masuk ubt ptma xrse apa2 ..masuk ubt ke 2 bru rse contraction ...

39weeks 2days, sampai hospital dekat 5pagi bersalin 7pagi 😆. Contraction yg terlalu kuat dari rumah, sampai hospital terus 6cm 😅

40w 1day. first baby. tgh pntang hari ke 33. 2 hari tahan sakit contraction. Hanya Allah je tau sakitnye. 😖

41 weeks 3 days. Tu pun lepas kena induce 2 kali 😅. Baby seronok kat dalam perut, takmau keluar.

Tgah menunggu harinya tiba, now da 35 weeks, nervous. Moga dipermudahkan. Doakan saya. ☺️

Mggu ke 34.. bby premature😄😄😄✌hehe..br je bersalin last month sehari sblm ry..hehe😆😆😆

39week.. Kalau ikut due date 17hb tapi baby nak kluar awal so kluar tarikh 9hb.. Awal sminggu