tentang perancangan keluarga injection??

hai mommies mau tanya kalau kita ambik perancangan kluarga yg jenis stiap 3 bulan tu..bila kita bhubung tu ubat tu 100% bekesan tidak pregnant or boleh pregnant juga kah kalau tdak ngam dgn kita??,nak tahu jaa...sebab baru firts time..

5 Các câu trả lời

tak ada perancang yg 100% mencegah kehamilan. buatlah double protection. Kalau mummy ada yg beranak czer, lagi lah kena jaga jarak kehamilan. Saya pun cucuk depo, ank dh 3 bulan, beranak czer. Usually either pakai condom or buang luar, itu saja.

Teringin nak tau jugak. Saya pun baru je pakai 3 minggu depo tu. Time bersama, msih suruh suami sy buang luar, sbb takut, hri tu seblum psg sya ada period, n lps period bru psg, n sya x brsama time waktu subur, risauu.

Saya cucuk depo juga tapi belum tahu lg tahap keberkesanan depo tu.. sebab haid dah nak 2 bulan belum berhenti lg lepas ambik depo 🥲 blm dpt bersama suami

12mo trước

sama gak...kadang period sya dtang kdang tu tkda...tu yg pelikk..takut pulak tak bekesan...

pkai apa2 jenis perancang pun, better buat double protection.

Nak tahu juga