Merah kat muka

Hai mommies.. macam mana nak hilangkan merah2 kat muka baby? #mommybuntu #1stimemom #firstbaby

Merah kat muka
22 Các câu trả lời

anak saya pun begitu juga tapi dah beransur pulih,bila mandikan anak jangan cuci guna sabun pada pipi dia sebab kulit bayi akan mengelupas nanti.bila dah mengelupas makin tambah nipis kulit bayi ruam tu akan keluar2 air pula.Air yg kluar tu bila kena prmukaan lain akan mnjangkiti permukaan pipi yg lain lgi..klu kena pada leher atau badan pun akan jdi mcm tu nanti.ini cuma pengalaman sya sendri..yg pnting lepas mndikan baby kena keringkan pipi dia dengan tuala bersih kemudian sapu je bedak yg dia pakai..bila pipi dia kering akan makin sembuh ruam tu.

ruam susu rsa nya ni..mcm anak sy..sy cuma guna kapas bsh kn dgn air mineral@air tapis then dap2 je..lepas nyusu,lps mnd..insya Allah akn baik cuma ambil ms sikit..kena rajin dap2..

assalam nk tnya ni ruam ape ye xpnh jd sblm ni ruam biji2 biasa , tiba hri ni naik MCM ni sebelah pipi je . ap perlu sy buat ye.. bby bru 1 bulan lebih

Ruam susu tu. tak basuh bersih. Kene lap bersih2 awk. Lepastu letak sabun sebamed. Doc pun saran kan pakai sabun sebamed. 👍🏻

4y trước

Betul, ank sy pn guna sebamed.. Lpstu cuba lah sapu myk kelapa dara kt pipi baby, sapu sblm menyusu.. Lps menyusu lap besih n bila sapu je myk kepala dara tu.. Nnt bersih kulit baby

Mcm anak sya ekzema, dr bagi krim yg ada steroid. Sya sapu nipis ja. Mmg licin tapi tulah ekzema kan lepas sembuh datang balik 😅😅

Anak saya muka merah begitu. Dah pergi klinik. Guna ubat klinik. Guna ubat farmasi zarin. Celamine. Still x elok. Mohon bantuan.

Salam kak blh try Karim nie kak..sy guna Karim nie utk baby sy..nie Ada testimoni yg menggunakan Karim herba blend..

sianyee pipi baby.. jgn bagi ayah dia cium2 .lepastu rajin la lap muka lpas mnyusu

mohon jgn sapu mcm-mcm, dptkn kepastian dari doc. Moga cpt sembuh baby comel

mcm ruam susu. lepas hisap susu lap dgn kain bersih+air suam