Tak Minum Susu

Hai mommies.. Kandungan dah 8weeks.. Sy mmg bkn jnis minum susu tepung. Selain susu sy boleh ambil apa ya utk kalsium.. Klu gnti minum susu cth susu kurma jenama farm fresh ke mcmtu boleh x..

17 Các câu trả lời

Saya pon x mnum susu.. Klo mnum msti muntah.. So nurse ckp amik 1 cawan milo tnpa gula n susu pekat.. Mnum mcm tu ngan biskut kering.. Disebabkn org ngandung x elok mkn mlm.. Seeloknya last mkn kol 8 so kol 10 klo mkn mcm biskut n milo 0.. Milo pon tggi kalsium... Tu yg saya amalkn.. Alhamdulillah okey smpi skrg.. Krgkn manis ya

Saya dari awal sampai sekarang dah 35 week mmg tak minum susu. Tapi boleh amalkan permakanan yg sihat. In shaa allah ok janji jaga permakanan dan kesihatan, vitamin klinik bagi jgn lupa ambil.

Haritu checkup sy tanya dr yg sy x minum susu..so dia suruh mkn keju , coklat ( tp tak boleh byk ) & sayur bayam utk gantikan kalsium . Ada lg dia sebut tp sy x ingat.

4y trước

Yup. Betul. Boleh gantikan dgn sumber makanan berkalsium yg lain.

Makan pil kalsium nama obical boleh beli kat farmasi.. Saya pun xleh minum susu.. Doktor suruh beli pil obical ni kat farmasi.. Mmg elok sgt.. Serasi ngan saya

Sy pun tk minum Susu tp consume pil Amway yg calsium magnesium alhamdulillah ok boleh telan ubat pun tk besar . And dh refer doc jgk sblm consume

Boleh minum susu ap yg boleh diterima tekak.. sy minum susu ibu 1bulan ja. Pastu lain susu pure farm.lst2 minum farm fresh kurma

Sya pun dah 33w dr awl xminum susu tepung... Minum susu kurma je.. alhamdulillah cramp2 pun xde hb pun xpenah turun bawah 11

Mkn obical pil kalsium. Tpi kna tahan tekak, sebab ubt tu besar gedabak. Kalo tekak jenis loya, takut muntah balik😅

Mgkin sis boleh try makan tablet susu kambing dari cosway perisa butterscotch..mmg sedap..n mudah untuk consume..

Bole ambil pil kalsium..obical pil..tp awal lg tk pasti plak..kna tnya kt frmasi..asid folic jgn tgal ya😘