Shampoo @ Cuci Rambut baby

Hai mommies, baby saya umur 8 bulan seminggu, saya cuci @ shampoo rambut baby saya 2 ke 3 kali seminggu. Rambut baby saya pulak jenis lebat & tebal.. jadi cepat berpeluh pastu cepat masam.. so far rambut dia tak pernah berkuping pun even saya tak kerap cuci rambut dia. Nak tanya mommies semua,mommy2 cuci rambut baby2 mommies berapa kali seminggu? Kalau tak kerap cuci rambut anak mcm saya memang naik kuping ke? Sebab adik beradik saya suruh cuci rambut anak setial hari kalau dah masam

4 Các câu trả lời

mcm sy dlu mndikan bby setiap hari sy cuci rambut baby wlaupun rambut tak banyak..nk2 ank jnis cpt brpeluh..sbb tgk ms ank duk nicu dlu..hari2 nurse mandikan dorang shampoo kepala anak stiap kali mandi pd smua bby yg ada dkt situ..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y trước

oo baik..faham..faham..hehe..blh je kalau puan nk cuci hari2 rmbut anak..mcm sy guna shampoo baby yg head to toe ... ms ank bby dlu sy mndikan 2x sehari pg dan ptg.. dua2 waktu mndi ni sy tetap shampookan kepala ank stiap kali mandi..

anak saya jenis rambut tebal dan lebat. saya shampoo sehari sekali waktu mandi petang. kalau tak shampoo even sehari pun da naik kuping daa. huhuhu

saya cuci tiap kali mandi pagi. anak jenis kepala senang berpeluh walaupun rambut nipis halus.

Boleh je cuci tiap hari 😊