#Firstmom #

Hai mommies ! Anak saya lgi 5 hari masuk 2 bulan , normal ke if sampai sekarang dia still kuat tidur ? Berjaga 15 minit - 20 minit then tido balik , bangun just menyusu , berak macam tu je . Malam pun just bangun menyusu , normal ke tak ye ? Start bape bulan bayi dah tak kuat tido ? #pleasehelp #firstmom

6 Các câu trả lời

anak saya 1 bulan20hari susah tdo malam😣seminggu dah berjaga, dari pukul 10,11, 12 sampai 5pagi.. tktahu nk buat mcm mne dah, tingtong kepala..

10mo trước

Normal awak sebab still dalam pantang kadang lepas habis pantang die dah ade waktu tido heheheh

Normal… nanti makin besar makin lmbt tidur.. ank sy 3 bulan bila berjaga lepas 2jam baru tido balik…berpinor mata tunggu dia tido 😵

Anak saya 2 bulan 8 hari. Siang or malam susah nk tdo. cuma nya siang tu kalau letih sgt baru dia tdo 1 or 2 jam.

Normal je..anak sy 3bulan pon kuat tido lgi..kdg2 bgn 15min nk susu je.. sehari tu die bjage dlm 5jam mcmtu jeee

Awl2 mmg die tido je..so nikmati je laaa sis.. nnti msk 4/5 bulan xnak tido pulak die..

macam mana waktu siang dia tidoq? active dak waktu siang?

10mo trước

i nak cakap lebih lebih pun, i pun first time mom dengan baby sebulan lebih. in shaa Allah normal ja tu. cumanya dah kena latih/ajaq baby kenai malam and siang. pastu buat la tummy time at least bagi dia ada activity also good for baby. tapi kena tengok jugak total dia tidoq dalam 24jam tu. Takpa, u follow ja baby languages dekat ig. situ banyak dia sharing. and kalau baby berjaga lama(tak tidoq) pun something wrong, maksudnya cara kita bagi tidoq tak kena dengan baby ka, pampers wet ka, sakit ka.