cuci lidah

Hai mommies. Anak saya lg 2 hari nk cukup 1year. Masa kecik sng sangat nk cuci lidah dia.. skrg ni nk buka mulut pun xnak sampai nangis2 xnk bg cuci.. mcm mana mommies buat ya?

1 Trả lời

sy bagi anak berus gigi, dia berus sendiri. tapi bila dia taknak tu, kita take over, agah2 bagi dia gelak pastu sy cecepat gosok lidah. repeat banyak kali sampai puas hati lidah bersih. kadang ada masa kita agah pun tak jalan, nak taknak memang sy gosok secara paksa.