Lidah bayi

Ada x tips nk bersihkn lidah bayi. Ank sy xnk bukak mulut bila nk cuci. Meronta2

10 Các câu trả lời

mula2 mmg baby meronta2...tp kene buat jugak hari2..nti dia okey..mcm anak sye..skrg dah 6 bulan..lepas dah duduk sendiri lepas habis pantang..baru saye Start cuci lidah baby..meronta2 seminggu...tp jgn lh skip..buat tiap kali..jd kn rutin..in Shaa Allah lama2 beby okey..dia tahu lepas mandi ken gosok gigi..baby senang adapt..lg bersih cuci pakai kain muslin dgn jari kite..lepastu bg teether baby yg ade berus tu..mcm banana shape tu contohnya..smbil gigit smbil baby blaja cuci lidah gusi sendiri..😉

kalau saya, main2 dulu dgn anak. buat anak rasa gembira. dan jangan terus tonyoh lidah @gusi dia. buat lembut2 je. mula2 memang xnak. lama2 insyaAllah dia akan selesa. awal2 memang susah, tapi lama2 menyenangkan kita nnti sbb dia dah terbiasa. masukkan je berus tu, tpi jgn terus tonyoh. main2 je dlu kat bibir dia tu. gelak2 dgn dia. main ciku cak. lama2 nnti dia akan faham. time mandi mesti kita akan gosok lidah @ gigi dia.

better guna yang jenis silicone boleh guna lama dan boleh sterilize . mmg susah jugak klau bby 2bulan ke bawah kena paksa slow2 ..kalau 2bulan lebih ke atas kacau2 dia bawa dia begurau pastu masuk trus cuci lidah dia smbil bawa begurau

1y trước

sis kalau bagi ubat awk jgn guna syringe 😂 kalau cara saya ..saya ambk ubat sukat guna syringe letak dlam mulut botol susu bagi dia hisap 😅 tp cara ni hnya bleh jd kat baby bawah 11bulan ..12bulan keatas tak menjadi lagi sbb dh bsar ..lidah tu tpksa paksa jugak smbl kacau dia ktawa2 ngn dia smpai dia happy..mmg mncbar skit

Awak buat dap2 mulut n bibir Dia dlu. Buat main2. Nnty slow2 masuk ke gusi, then Lidah. Anak saya pun sama. Bila saya tgk mak saya buat gurau2 main lap2 Dia Skrg Mmg Suka dah lap lidah. Siap jelir lagi

sy cara cuci lidah anak , bagi dia gelak2,lpas tu pura2 nak tgk gigi ada ke tak,nnti dia kluarkan lidah.. time nak cuci tu jgn bagi dia mcm takut atau stress .. bagi dia happy gelak2..

cuba sis pegang kat dagu die main2 sikit kat bibir ke..nti die bukak mulut..mcm sy buat mcm tu heheh

saya pakai yang ni, alhamdulillah dia okay. kalau guna kain n jari dia meronta

8mo trước

dekat shoppe ada jual dear😊

samalah. kadang dah masuk jari tu, jari kita digigitnya

😂 demand bby ni mcm2 sikit ..smua nak bsma

tggu baby mnguap cpt2 bersihkn lidah..