Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Các câu trả lời

Sy guna lotion ni untuk kulit anak Sy.. ruam merah di leher, muka kering n hilang lps guna lotion ni.. lotion ni wangi.. best guna.. 1 badan pun boleh guna..

Eczema ke? Bttr rujuk doktor. Klu eczema, nt dpt fllw up dgn doc klink pakar kulit. Eczema kalau xubat, kesian anak. Gatal and akn lbh teruk. Rosak kulit.

anak saya pon mcm ni... buh tepung ubi baik kejap.. tp bila mula main air liur semula jd blik merah mcm melepuh tak tahu sama ada anak rasa sakit atau tak

Ank sya pun mcm tu.. Dy naik Ruam2 je.. Sya Cpt2 bwa g Dr.. Lps sapu ubat dh hilang.. Alhamdulillah.. Mummy jgn tunggu smpai teruk.. Bwa je cpt jumpa Dr..

Pernah, da macam2 cream cuba, sudo, sebamed tak jalan. Last jumpa dr. Doktor suruh pakai cream aquos & dia bagi cream fobacort. Baru okey licin kulit dia

anak saya naik ruam.. sy xmandikan dgn air suam.. mandi air suhu biasa tpi pakai air mineral.. alhamdulillah nmpak mkin surut sesambil tu sapu krim neem

if sy, guna olive oil n habatussauda..sy amalkn sapu 2 myk ni utk keseluruhan bdn baby termasuk muka n kepala sejak lahir..alhamdulillah, xde mslh ruam

Kne try sume jnis puting btol sis.. Sbb dy nk selesa cm puting nenen.. Cm2 botol sy gunakan.. Akhirnya nk puting btol wide neck avent.. Dh 2y pn ank..

Sama macam baby sy.. Pon 4 bulan.. Sy bwk jumpa doc.. Doc bagi ubat sapu antibacterial alhamdulillah kecut dh ruam.. Cetaphil sapu untuk hilang bekas

takut jadi ruam susu...biasakan lap dgn air biasa setiap kali lepas menyusu sis sama ada botol atau breast..biasakan lap dgn kain lembab lpas mnyusu