hisap jari sampai luka

hai mommies , anak saya 1 tahun . setiap kali nk tidur mmg akan hisap jari . start daripada newborn sampai sekarang . jari dia dh luka cenggini . sesiapa ada solution tak ? 😓 ni takkan baik selagi tak stop hisap jari . helpp

hisap jari sampai luka
2 Các câu trả lời

Kena bg puting la kot. Sbb anak sejenis hisap jari to comfort himself/herself. Saya pernah tengok kt tiktok anak dia tolak puting dah 11 puting dia beli. Puting ke 12 baru ngam dgn anak dia

mungkin dia tergigit kut..tu jd luka