Baby hisap jari

Assalamualaikum. Nak tanya. Takpe ke baby hisap jari setiap kali dia nak tidur? Org ckp tak bagus, nanti gigi dia kedepan. Mcm mana nak stopkan dia hisap jari ye? Ke biar je nanti dia stop sendiri? Baby sy baru 10 bulan.

1 Trả lời

Manade sis tak bagus. Normal je tu baby hisap jari. Gigi kedepan ke apa tu bergantung pada struktur rahang dgn tulang anak. Itu cara dia soothe themselves . Tp kalau awk taknak juga dia hisap jari, boleh la cari cara lain distract dia. Cumanya sy tak advise la buat mcm tu. Nanti dia akan stop sendiri