Doctor bagi baby aspirin (cardiprin)

Hai mommies! Ada tak sesiap yang kat sini pernah alami keguguran and untuk pregnancy seterusnya, doctor bagi baby aspirin? Share experience please 🙏🏻❤️ #advicepls #bantusharing #ingintahu

8 Các câu trả lời

Berulang kali sy baca soalan awak. Pening. Ingatkan doktor bg baby yg dah lahir cardiprin. Rupanye awak masih pregnant. Selamat saja nk consume ubat tu awak. Sy, doktor bg aspirin untuk cairkn darah sbb doktor takut nnt bertambah minggu kehamilan takut ada tekanan darah tinggi. BMI sy kategori obese. Tp sy skip je mkn ubat tu sbb mmg x boleh telan. Badan jd lain mcm saja berangin mkn aspirin nie. Doktor just keep track saja bacaan blood pressure sy sepanjang pregnant tu.

2y trước

doktor pernah pesan kt sy, kena makn ubat aspirin tu selepas makan utk elak angin/gastric. sebenarnya kena makan juga unless doktor ckp tak payah makan. ubat ni utk elakkan tekanan darah yg terlalu tinggi bila baby makin membesar so jantung pam darah dgn laju & mommy boleh kena sawan.

Saya! 2x miscarriage before this. Then now 3rd pregnancy sejak dari 5w sampai skrg 32w mmg on aspirin. Dr bagi sbb kita high risk of miscarriage lagi, so takut darah kita pekat tak sampai kat baby, InsyaAllah takde pape awak, setiap hari makan setengah biji lepas makan. Alhamdulillah haritu check up dr kata on 36w dah boleh stop aspirin. Baby pun membesar dengan sihat.

2y trước

Saya pun miscarriage 2 kali. Semoga Allah lindungi kandungan kita kali ni aamiin 🤲🏻 semoga dipermudahkan urusan awak bersalin juga 🤲🏻

Saya pun masih on baby aspirin dari 7w sampai sekarang 17w. History pernah gugur sebelum ni. Dr Hosp. Pantai prescribed awal sebab taknak kejadian kehamilan sebelum ini berulang. Dr & nurse kk suruh follow je sebab yang prescribed tu pakar. Alhamdulillah kandungan baik² sahaja. Mudah-mudahan selamat hingga waktu melahirkan nanti.

saya pon sama sis, Sy x3 miscarriage dan Sekarang in early stage pregnancy. dr prescribed aspirin sbb mmng saya suspected ada autoimmune yg serang pertumbuhan Janin.. mohon doakan kandungan saya kalini Selamat hingga dilahirkan😭

2y trước

Tula, doctor tak explain oun kat saya cuma dia ingatkan yang ubat ni penting kena makan setiap hari tak boleh skip. Semoga Allah lindungi kandungan kita aamiin 🤲🏻

Sy masa mula2 scan swasta doc trus bg aspirin sbb mmg pnah gugur, masa tu 5week,lepas buka buku pink 6w3d doc kk stop aspirin sbb terlalu awal katanya.. Lepas 8week baru doc bg semula cardiprin smpai la skrg 15week masih makan..

2y trước

Saya pun sama. Tapi terbalik pula, saya pergi swasta, dia start bagi aspirin 7w sebab masa 5w masih awal kata doctor. Semoga Allah lindungi kandungan kita ya 🤲🏻

Sy pun on aspirin sbb ada history high bp masa last prgncy and bmi pon kira obese jgk… so checkup dgn mfm dia suggest makan 1/2 biji stp hari pada waktu mlm sebelum tido.. so far bp ok je… baby pun ok jgk..

sy pernah mkn . masa anak 1st . sbb sy kgguran 6kali .doc bagi ubat aspirin .pil tu kcil je . mkn masa 3bln smpi 6bln kot .. sy tny doc tok apa ? dia cakap awk drh pekay sgt dia bagi ubat tu .. folow je lah

sy pun makan aspirin stiap malam. mula2 takut juga.. tp stiap kli jumpa doc mmg dia akan pastikan sy makan aspirin. lebih selamat utk kandungan puan