Tak ada selera makan #1st trimester

Hai mommies, ada tak mommies yg ada masalah takde selera makan.. Seblum ni saya ada je selera makan.. but lately ni, selera makan berkurang.. nk telan nasi pun payah.. tekak rasa loya & nak muntah.. Ada kaitan dengan mengambilan supplement ke ? Saya ambil Obimin ... Itu salah satu side effect ke ? #pregnancy #firstbaby #pleasehelp #1stimemom #advicepls #bantusharing

1 Trả lời

normal puan tp paksa diri mkn jgk tau, bg tenaga.. (eh, soalan dah 3 bln lps) 🤭 sy pun turun berat dek tak selera makan. tp doc dan nurse tak tegur pun berat turun masa trimister 1 sbb normal krn alahan. Ada info tu kt buku pink.

3y trước

saya masa post ni berat bdn turun.. KK tulis berat badan warna merah.. so, nurse kata tak boleh layankan sgt.. sbb sy pun jenis muntah² masa last first trimester & nak masuk second trimester.. Skrg dah pertghn second trimester.. Alhamdulillah, selera tu ok la.. cuma sangkut GDM pulak .. haha makan terlebih selera 😆😆