Soalan Nak Tanya

Hai Mommies. Ada tak kat sini yang anak dah umur 1 tahun+ ? Saya nak tanya beberapa soalan : 1- Masih amalkan ke no salt n sugar atau dah masak macam biasa ? Bagi je makan apa pon janji bukan jajan or yang tak sihat. 2- Kekerapan anak susu macam mana ? Waktu bila dia menyusu terutama sekali yang minum susu fm/fullcream. 3- Boleh nak minta tolong Mommies share jadual harian anak ? Waktu dia makan, menyusu, main, tidur. Saya dah rasa sangat down, anak 1 tahun 3 bulan tapi berat sangat susah nak naik. Sampai misi kata anak nampak cengkung. Dia sihat aktif ja. Saya ni masak macam2 double kalori lagi setiap kali bagi makan. Dahlah makanan dia n saya asing. Masak makanan dia lagi, saya lagi. Tup2 berat tak naik. Ya Allah down sangat. Oh ya, dah boleh berjalan ke ? Anak saya masih meniti takut2 lagi nak lepas tangan. At least kena pegang sebelah tangan. Nak lepas dua2 takut. Misi suruh letak dalam walker biar dia practise berjalan tanpa pegang tangan. Thank you mommies share 🥹

4 Các câu trả lời

dlu ank sya memng ada mslh berat bdn ..sya bgi s26 gold ..skrng 1thun 4buln berat 12kg..mkn sya bgi jak apa yv sya msk ..cuma ank sya msih kerap myusu shri 5kli ..msa sthun dah bolh bjln sndri tnpa bntuan