First scan

Hai mommehh nk tnya if kandungan 7week 4days dh bleh pegi scan tak and agak2 dh bleh nmpk x sbb sblm ni 5week pegi scan xnmpk lgi , please helpp #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

14 Các câu trả lời

Boleh scan 7w. Xnmpk bentuk janin sbb terlalu kecil tp boleh dgr heart beat jika mesin digunakan mahal. Nampak bentuk kantung & mungkin nmpk mcm titik (janin). Disyorkan scan masa 10 w ke atas. Masa ni dh nmpk bentuk manusia. Nampak badan, tgn & kaki. Comel sgt & puas hati.

semalam g scan 7weeks ngam2 nampak baby dan dengar jantung dia skli doktor kata baby nampak tembam sikit dari usia mst mama dia makan cukup hahahha mana tak nya asal minta je suami belikan 🤣🤣 selamat mummy mummy

terpulang juga pada rezeki , kalau Allah izinkan inshaallah boleh nampak awal .. macam saya lambat usia baby 14w baru nampak semuanya .. banyakkan berdoa semoga Allah permudahkan urusan puan ..

boleh sis. nnty akn nmpk bby tapi kecik lagi. 7week da boleh dengar heart beat dy. 10week keatas bru nmpk bentuk, kepala kaki tangan yg comel 😊

Kalau tak nk rse kecewa, better tggu 10w 😇 skrg ni bedrest, jge pemakanan, jgn agkt berat2.. amalkan asid folik 😄

Boleh sy masa tahu pregnant nk confirm kan 7w time tu scan dah dpt dgr heartbeats baby, doc ckp rezeki 🥰

sy scan 13w baru nmpk.. klinik tmpt sy checkup ada minggu² dia utk scan, bkn tiap kali dtg scan..

sy masa kandungan 9weeks bru sy scan .. da nampak bentuk baby dan dah ada heartbeat ...

ikut baby sis . anak pertama dulu 7w dah nampak jelas . anak kedua ni 9 pun nyorok

Boleh, 6w ke atas sepatutnya dah nampak and dah dnegar heartbeat 🥰