prepared barang baby

Hai momies2.... Nak tnya yg da melahirkan n bakal melahirkan... Korang start kemas & cuci brg baby mggu ke berapa preggy.... Mcm sy da 35weeks.. Agak2 terlalu awl ke utk kemas2 n cuci semua tu.. Hehhe

45 Các câu trả lời

Sye 35w3d da. .semua da siap prepare. .tgl blik utk bonth blom nk make over. .atleast bju2 utk ke hosp da siap. .5bln++ mmg da bli skit2. .6bln da stat mmbsuh. .7bln da siap bsuh siap2 kms2 da. .ny mgm da stnby semua. .awk rse nya da bole prepare da. ..skra nya brnk awl .kn da siap brg2 hosp. .🤗

Masuk 3rd trimester je sy terus cuci sume,termasuk bantal dan tilam baby..handwash sume dgn sabun baby..sbb masuk 8 bulan compem2 la x larat nak cuci..sy cerewet..kalau mntak hsbd buat,nnt sy rasa x bersih..😅

Da bole sgt tu, sbb bersalin 40 weeks tu sstgh org, biasanya awal, awal bila tu kte x pasti. Biasa kene prepare seawal usia kandungan 7 bln. Masa sy dulu, nurse selalu tnye, da packing barang. Huhu

Klau ikut pengalaman ank first dlu brslin 38week..rse nye sis da bole da pax ape yg ptot.. Nnty last minit tkot smue xdpt buat.. N hrp suami sedia kn.. Enth ape aje yg dia bwk nnty.. 😂😂

Sy start sikit2. Sebelum 36w sy target nak settlekan semua brg baby, brg nk pegi hospital, brg kat rumah. Semua dah settle tggl brg sy je. Rumah 2 tingkat, nk pantang kt tingkat bwh 😂

Sy dah 27 week skrg...so baju baby yg lama2 dah basuh..tinggal nak cari set pantang,minyak telon,makana pantang bawang putih goreng,halia dan ikan bilis je tak buat lg.

Sy msuk je 7bln dah prepare smua tu. By 30weeks smua dab siap dlm beg siap letak dlm kete... Sng, sbb kte tk jgka anytime blh bersalin. Skrng sy dah 36weeks...

Saya start basuh brng bby masa 31weeks. Ok dah tu dlm 35 weeks prepare siap .Sbb anytime baby boleh kluar. Saya bersalin ank sulung dlu genap 37 minggu.

35weeks tu dh kira sarat dh. Mcm sy 36weeks bru cuci dia punya mengah xleh bawak bincang. 😆 boleh dh cuci tu n kemas siap2. Nnti x kelam kabut.

saya 33w dah cuci dan packing standby brg semua dlm beg utk LR dan Warded nanti. hehehe. cara packing, saya google sebab ini 1st pregnant saya.