LACTOSE INTOLERANT ?

hai momies. ada x yg preggie mom skg ni, bila minum susu kepala akan jadi berat dan pening. x muntah x sakit perut tp seluruh badan mcm berat sangat and lemas. before pregnant sy adalah milk consumer. tp xtau kenapa setelah mengandung, badan xdpt terima susu. try & error mcm2 jenis susu xkira utk mengandung ka tidak, susu mahal susu murah. asal dairy, mmg xdpt terima. pernah cuba makan kerepek disalut serbuk susu, kepala terus naik pening. pernah cuba letak susu pekat salut pisang goreng, pun sama tindak balas. huhu. sejak trimester pertama and now dah 18week. keep on ambil pil calcium utk bantu.

1 Trả lời

oh mmg kerana pertukaran rapid hormone sometime akan triggered allergic/ intolerance. selain susu, setahu saya bayam pun boleh bantu untuk support calcium :)