bsp

Hai momies... Ada x yg gdm tp kna bsp 7x dlm 1hari... .?selepas puasa..cek... 2jm slpas mkn.. Cek lg.. Brulang 7x dlm sehari..

14 Các câu trả lời

Masa pregnant dulu, tpksa lamcheck bsp selama 7kali, itupun kena check 2 minggu sekali.. lepas bacaan dh okay, itu pun bila dh masuk tri ke3, bru doktor tukar bsp 4 kali sehari..

Check 7 kali lagi bagus sebab kita boleh tengok pattern bacaan BSP kita. So kita boleh tahu mana nak control makan nnt. Tak salah buat 7 kali. Jgn risau...

Ada ambik insulin ke? Selalu yg buat bsp byk kali ni yg ambik insulin.. klau on diet 4x kecuali result tak ok memang kena repeat..

4y trước

Still on diet sis... Result bsp pun ok.. Tnya dr.. Dr vkp sbb non muslim tu yang 7x

Sy pon sme sis.. Bsp 7kali sehari sbb sy on insulin+ubat.. Tp bru je start buat 7kali.. Sblm ni, 4kali sehari je.

Saya bsp 4x sehari, 2minggu sekali saja sis. Maybe beda klinik beda sistem. Atau result sis over tinggi.

Sy hari ni buat BSP tp 4x ja..dr mula sangkut gula smpai skrg buat 4x ja x pnh pn smpai 7x..

Kalau sy bsp 4 kali ambil drh dlm sehari sis.. Kalau 7 kali tu kenapa sis? Doc ada kata apa² x??

Sy pn 7x sehari...GdM on insulin...dn selmt bersalin...lps je bersalin trus stop insulin..

4 kali je monitor kalo pg mmg tggi smpe 6 dh tghri ptg mlm norml semula jd 4 lebih

Bru 1st time dga bsp 7 kali sehari...sy 4 kali sehari sebulan sekali...