Anak speech delay

Hai momies, ada tak anak yg speech delay. Anak sya 1tahun 6bulan doktor ckap speech delay & minor autism kalau prgi terapi ciri2 autism dia akn hilang insyaAllah mngkin boleh baik. Sedih sngt, ada tak tips untk cepat dia brckap ? Sbb sbelum msuk 2tahun doktor nk brbincang balik, skrang ni ajar sruh sebut nak pon dia xnak dn tantrum 😔

4 Các câu trả lời

ank sy checkup 1y6m aritu naseb baik nurse n doc yg check tu ok bile sy bgtau ank bole sebut 2 pth perkataan je.. nak n dedi.. nurse ckp ok la tu kire bole la berckp.. org sblh sy mse checkup tu nurse dia pressure sgt kt dia.. nurse ckp "1y6m ni sepatutnye 3 ni.. ni baru 2.. kat rumah anak pggl mak ayah ape?".. pny mcm2 dia tny.. sy kt sblh pressure dgr 😅 anak sis ade babbling x skrg? dia mcm nk bercerita tp dgn bhs alien dia tu?

3t trước

Hehe saya pon nurse pressure sedih sgt, anak pulak aktif sgt2 xduduk diam. Dia skrang start byk babbling tpi aktif panjat2 suka brkawan, dn boleh ikut arahan

excal hana sis try.. ank awk sebaya ngn sy.. ank sy pon word sikit je.. bebel kuat dlm bahasa die.

3t trước

sis jgn paksa ank nnti lagi bertambah tantrum. bwk die berjalan sambil tu borak ngn die. mlm kuar tgok lampu. buka channel binatang ke. kite skli ikot bnyk.. cm ank sy sebot x thu tp knal binatang tu dgn bunyi.. tu pon da kire word.. aritu cucuk 1.6 nurse nk 2 perkataa mcm nk susu nak makan nak bola.. now ank sy pandai sebut da nak. ank sy boy. org kate boy ni ade lambat sikit.. kite berusaha yg terbaik..

mksdnya ank xblh ckp sepatah ayat? klu dia tgk kartun, dia ikut x?

4t trước

cth klu bg tgk vidoe abc or 123..dia ikut sama x? atau ada nmpk apa2 yg dia minat...cth main block lego, bubble belon tu

try Excel hana